Preventiemedewerker

Een preventiemedewerker is essentieel voor de veiligheid binnen de horeca. Ontdek waarom het verplicht is en hoe onze BHV cursus bij u op locatie deze training kan verzorgen.

Wat is een preventiemedewerker?

Deze preventiemedewerker is onder andere verantwoordelijk voor het begeleiden van de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), het opstellen van het plan van aanpak en het aanpakken van knelpunten.

De werkgever is verantwoordelijk voor het aanstellen van een preventiemedewerker met voldoende kennis van de materie. In veel gevallen is een bedrijfsarts niet nodig, en kan de benodigde kennis “in-house” worden geleverd.

Inhoud opleiding preventiemedewerker

  • Kennis van de actuele Arbo-wetgeving en de Wet op de ondernemingsraden
  • Inzicht in de rol en positie van de preventiemedewerker
  • Het opstellen en uitvoeren van een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
  • Het ontwikkelen en bewaken van een plan van aanpak voor arbo-kwesties
  • Het uitvoeren van arbo-maatregelen binnen de organisatie
  • Advies geven over werkplekinrichting en ergonomie
  • Het verzorgen van voorlichting en instructie over arbo-gerelateerde onderwerpen.

Onze training voor preventiemedewerkers

Met onze eendaagse opleiding Preventiemedewerker zorgen we ervoor dat uw medewerkers de benodigde kennis krijgen om zich te ontwikkelen tot gecertificeerde preventiemedewerkers. Zo voldoet uw horecaonderneming aan de wettelijke verplichtingen en verhoogt u de veiligheid binnen uw bedrijf.

Meer weten over de opleiding preventiemedewerker?

Neem contact met ons op.